Primăria Timișoara anunță că în 13 martie va începe procedurile de deratizare în spațiile publice din oraș. Acțiunea va dura până în 31 martie, iar societatea care se va ocupa efectiv de acest lucru este Coral Impex SRL, în urma unui contract câștigat în luna mai a anului trecut.

Prin intermediul unui comunicat de presă, autoritățile locale amintesc cetățenilor obligația de a curăța locurile în care sunt depozitate deșeuri pentru a nu atrage rozătoarele, însă în centrul Timișoarei există un focar de infecție pe care autoritățile nu l-au văzut până acum. Este vorba despre pasajul pietonal din zona Operei. În vecinătatea toaletelor publice băltește apa de ploaie, iar gunoaiele sunt la ele acasă.

„Totodată, reamintim că, prin HCL 371/2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul Municipiului Timişoara, modificată şi completată, cap. VI – Reglementări privind combaterea vectorilor-rozătoare, insecte, dăunători-sunt consemnate sancțiuni, de pildă amendă de la  500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice în situația neefectuării lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci) și neluării măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile proprii” anunță reprezentanții Primăriei Timișoara.

Am cerut un punct de vedere Gărzii de Mediu din Timiș în urma acestor imagini din centrul orașului. Autoritățile au declarat că de curățenia din interiorul pasajului trebuie să se ocupe reprezentanții municipiului Timișoara, prin firma pe care au contractat-o, iar de verificarea curățeniei trebuie să se ocupe reprezentanții DSP Timiș. Până la această oră nu s-a aplicat nicio amendă pentru mizeria din zona zero a orașului.