O pasarelă celebră din Timișoara a ajuns o ruină, chiar sub văzul autorităților. Podul pietonal, cunoscut pentru toți îndrăgostiții din oraș drept un simbol, nu mai are de mult strălucirea de odinioară. Ce nu știe nimeni este că pasarela pietonală de peste canalul Bega are grave probleme. Pilonii prinși cu sârmă sunt avariați de trecere timpului, iar monumentul va trebui restaurat.

Construită în 1949, pasarela de 40 de metri lungime, nu a beneficiat niciodată de reparații în ultimii ani. Autoritățile din Timișoara cunosc situația și chiar au făcut studii privind rezistența pasarelei. Concluzia specialiștilor este clară: obiectivul are probleme de structură și este atât de deteriorat încât nu mai poate fi reabilitat. Cel mai probabil, spun autoritățile, pasarela va fi dărâmată și în locul ei se va contrui una nouă. Însă momentan nu sunt prevăzuți bani în buget pentru acest simbol.

„Probabil după aprobarea bugetului vom da drumul la licitația de proiectare și execuție care va fi făcută la pachet tocmai ca să scurtăm perioada de implementare pentru că situația este critică și trebuie să vedem exact dacă se impune în perioada următoare sau nu să oprim circulația pe această pasarelă” a declarat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Până la noi ordine, îndrăgostiții leagă lacăte de marginea podului, iar timișorenii tranzitează locul fără să știe cât de mare este pericolul.