Fundația Art Encounters anunță că pe 28 martie, începând cu 18:00, va avea loc vernisajul expoziției „Lecții de grădinărit. 10 precepte pentru o grădină organică” a artiștilor Alexandra Boaru, Adrian Câtu, Lorena Cocioni, Pavel Grosu, Gwen (Emma Bădulescu), Catinca Malaimare, Lucian Popăilă, Victoria Sadovnic, Ioana Stanca și Ovidiu Toader.

Curatoriată de Ami Barak, expoziția reunește 10 artiști care fac parte dintr-o nouă generație și propune evidențierea diferitelor moduri de a crea și de a sublinia subiecte de interes fără a le politiza excesiv. Expoziția „Lecții de grădinărit. 10 precepte pentru o grădină organică” vine și în sprijinul misiunii Fundația Art Encounters, hrănind dialogul, cunoașterea, cercetarea și experimentul.

„Scopul acestei expoziții este de a evidenția moduri de a crea și de a sublinia subiecte de preocupare, fiecare artist fiind ca un grădinar interesat să încurajeze viața naturală, biodiversitatea artistică, să varieze “habitatele” și să modifice în mod regulat solul operei, astfel încât aceasta să se prezinte cât mai sustenabilă. Expoziția este gândită ca o curea de transmisie, un dispozitiv activ, accelerator, dinamic, ce se adresează atât publicului (aducând ceva nou în atenția lui), cât și artistului (asigurându-se că vizibilitatea nu este doar o formalitate, ci o provocare care îi pune în discuție munca). În ceea ce privește selecția artiștilor, singularitatea este un criteriu, cu atât mai mult cu cât structurarea lumii artei și a cursurilor sale de instruire tinde să uniformizeze practicile.“, a declarat Ami Barak, curatorul expoziției.

Expoziția va putea fi vizitată de marți până sâmbătă, la sediul permanent al Fundației Art Encounters, din Bd. Take Ionescu 46C (Casa ISHO, etaj 1), între orele 12:00 – 18:00, oferind, de asemenea, câte un tur ghidat, în fiecare sâmbătă, de la ora 17:00.
Astfel, pe 28 martie, de la ora 18:00, are loc vernisajul expoziției în prezența artiștilor și a lui Ami Barak, curatorul expoziției, iar pe 29 martie, de la ora 18:00, publicul este invitat la un eveniment special „Meet the Artists”, un dialog deschis în prezența artiștilor și a lui Ami Barak.

Intrarea este liberă.