Programul Cinema Victoria, 13-17 decembrie 2023

Mijlocul lui decembrie este mereu un moment de comemorare și emoție pentru Timișoara. După proiecția și dezbaterea despre Decembrie ’89, echipa cinema îți propune și vinerea aceasta un film sensibil, care urmărește povestea unei prietenii de nedestrămat, pe fondul revoluțiilor din România și Iran: docu-ficțiunea ÎNTRE REVOLUȚII, semnată de Vlad Petri.

Patru dintre programele speciale recurente pe care le-am propus în acest an la Victoria au ultimul episod în această săptămână! Miercuri dimineața, le invităm din nou pe proaspetele mămici să urmărească la matineu un film, însoțite de bebeluși: THE POD GENERATION – o comedie SF despre călătoria curajoasă către rolul de părinte și despre rolul inteligenției artificiale în asta, într-un viitor nu foarte îndepărtat. Tot miercuri, dar seara, @ F-Sides cineclub se încheie în forță cu A PORTUGUESA, o dramă istorică ce are în centru o eroină puternică și misterioasă. 

Sâmbătă seara, la #CinematecaTIFF, pornești într-o călătorie care-ți va tăia răsuflarea: SONGS OF EARTH este o odă adusă naturii spectaculoase a Norvegiei, arătată în toată grandoarea ei pe marele ecran. Duminică, se încheie și Cinemateca Itinerantă, seria noastră lunară dedicată capodoperelor cinematografiei românești din anii ’60 și ’70, cu filmul ACTORUL ȘI SĂLBATICII, în regia lui Manole Marcus, cu Toma Caragiu și Mircea Albulescu.

De joi, intrăm în atmosfera sărbătorilor la spectacolul muzical THE STORY. POVESTEA CRĂCIUNULUI, propus de mai mulți artiști din comunitate, în frunte cu Ana Kui, care-și lansează și un nou EP. Vineri și sâmbătă, spre deliciul tuturor, proiectăm în premieră WONKA, un nou film despre îndrăgitul inventator, magician și producător de ciocolată din cartea lui Roald Dahl, interpretat de un actor din tânăra generație care nu mai are nevoie de nicio introducere: Timothée Chalamet.

Te mai poți topi, precum ciocolata, și la emoționantul FRUNZE CĂZĂTOARE, care promite să-ți stârnească și cîteva râsete, sau, dacă preferi, poți trăi intens povestea lui CARAVAGGIO, alături de Riccardo Scamarcio și Isabelle Huppert, sau VISUL lui Shakespeare, adaptat pentru marele ecran și pentru vremurile noastre de Cătălin Saizescu. 

Celor mai mici spectatori le propunem animația MAREA MIGRAȚIE, o poveste palpitantă care ne duce în locuri îndepărtate, despre curaj, importanța familiei și ieșirea din zona de confort.

—-

Programul Cinema Timiș, 15 – 17 decembrie 2023

Evenimente unul și unul, în weekendul care urmează, la Cinema Timiș! Un film despre Revoluția din 1989, una dintre cele mai cunoscute povești de dragoste ale tuturor timpurilor, un concert de Crăciun al cunoscutului violonist și dirijor André Rieu sau o nouă capodoperă a maestrului animației japoneze Hayao Miyazaki. Tie ce îți face cu ochiul?

Vrei să revezi, pe ecran mare, una dintre cele mai frumoase și mai sfâșietoare povești de dragoste ale cinematografiei mondiale? Vineri, în 15 decembrie, proiectăm PE ARIPILE VÂNTULUI, la exact 84 de ani de la premieră. Filmul, care îi are în distribuție pe celebrii Clark Gable și Vivien Leigh, a câștigat nu mai puțin de 8 premii Oscar, printre care: cea mai bună actriță, cel mai bun regizor și cea mai bună imagine (în caz că ai nevoie de un motiv în plus ca să-l revezi la cinema).

Îți dorești să intri deja în atmosfera Crăciunului? Avem cadoul perfect pentru tine și cei dragi ai tăi. Sâmbătă după-amiază, proiectăm în exclusivitate pe ecranul de la Timiș ????WHITE CHRISTMAS, filmul special al concertului anual de Crăciun al lui André Rieu, simultan cu alte cinematografe din întreaga lume. Un program ce merge bine în combinație cu o plimbare prin Târgul de Crăciun, care începe chiar din fața Cinema Timiș!

Sâmbătă seara, ne reamintim că în decembrie 1989, în Piața Victoriei, s-a strigat LIBERTATE. Te așteptăm la proiecția specială a ultimului film semnat de Tudor Giurgiu, o dramă tulburătoare despre starea de confuzie generalizată din primele zile în care am fost liberi.

Duminică, îți aducem mult așteptata premieră BĂIATUL ȘI STÂRCUL / THE BOY AND THE HERON, care marchează revenirea regizorului Hayao Miyazaki după 10 ani de la precedentul film. Pășește într-o lume magică, alături de un adolescent care crește în mijlocul războiului și al fricii și un stârc cenușiu cu puteri supranaturale. Îți recomandăm să nu amâni achiziționarea biletului.  

Duminică seara, ai ultima ocazie să-l vezi pe ecranul nostru pe gloriosul NAPOLEON, portretizat de Ridley Scott și interpretat cu multă compasiune, dar și cu umor de Joaquin Phoenix.