Cinema Victoria face parte acum din rețeaua de cinematografe Europa Cinemas, alături de alte 1200 de cinematografe din peste 750 de orașe europene. Periplul cinematografic din această săptămână te va purta din Estonia în Iran și Coreea de Sud, de la Budapesta la Roma, din palatul regilor francezi în Versailles la o căsuță izolată în munții elvețieni, și, bineînțeles, prin numeroase fațete ale Bucureștiului de ieri și de azi.

Miercuri dimineața, le așteptăm pe proaspetele mămici, împreună cu bebelușii lor, la #CineMami, unde vizionăm emoționantul DIN ALTE VIEȚI. Joi, îți aducem o nouă proiecție specială, în exclusivitate, în #CinematecaTIFF: vino să descoperi SAUNA SECRETELOR, locul în care un grup de femei estoniene se eliberează de rușinea asociată trupurilor și își împărtășesc cele mai intime experiențe. Proiecția va fi urmată de o discuție cu Psihoterapeutul Ancuța Coman-Boldișteanu. Duminică, e timpul pentru Cinemateca Itinerantă, unde vedem încă un film semnat de Mircea Săucan: capodopera 100 DE LEI din 1973.

Mai avem o proiecție specială și joi după-amiază, când împreună cu Institutul Cultural Italian te invităm să vezi Cel mai bun film de la Festivalul de la Veneția 2022: SECETA, o dramă în care cunoscutul regizor Paolo Virzì își imaginează ce ar însemna viața locuitorilor din Roma fără apă. Iar miercuri seara, mai proiectăm încă o dată drama maghiară EXPLICAȚIE PENTRU TOT, premiată și ea la Veneția și Chicago, ce surprinde tensiunile unei societăți divizate.

Toamna aceasta e bogată în filme ale unor cunoscuți regizori români, așa că e firesc să le regăsești la Victoria la loc de cinste! Miercuri, ÎNTRE REVOLUȚII, de Vlad Petri, spune povestea unei prietenii de nedestrămat între două femei ținute la distanță de regimurile autoritare din țările lor, România și Iran. Vineri, ne amuzăm la ÎNCĂ DOUĂ LOZURI, noua comedie a lui Paul Negoescu despre trei prieteni care încearcă să se îmbogățească minând cryptomonede. Sâmbătă, acordă-ți trei ore să vezi NU AȘTEPTA PREA MULT DE LA SFÂRȘITUL LUMII, cel mai nou film al lui Radu Jude, jumătate comedie, jumătate road movie, despre exploatare, muncă excesivă, oboseală și moarte. Duminică, MMXX, proaspăt lansatul film al lui Cristi Puiu surprinde surprind rătăcirile unor suflete blocate la răscrucea istoriei, într-un tablou format din patru momente.

Vei regăsi în continuare în program și două filme franțuzești care au făcut senzație la Cannes: JEANNE DU BARRY de Maïwenn, filmul de deschidere, și ANATOMIA UNEI PRĂBUȘIRI de Justine Triet, laureatul Palme d’Or.

Celor mici le propunem să-și exerseze franceza la animația INTERZIS CÂINILOR ȘI ITALIENILOR, împreună cu Institutul Francez din Timișoara, duminică, iar pe cei foarte mici, începând chiar cu 3-4 anișori, îi așteptăm la prima vizită în cinema sâmbătă, la BOBIȚĂ ȘI BUBURUZĂ, de această dată în versiune dublată în limba română.

Programul săptămânii la Cinema Timiș

O săptămână specială, în care puteți să vă luați zborul cu pasagerii neînfricați din CONFORT NORDIC, să o cunoașteți pe fascinanta Nora Iuga, care va fi prezentă alături de noi nu doar pe ecran, ci și pe scenă la finalul documentarului-portret DE CE MĂ CHEAMĂ NORA, CÂND CERUL MEU E SENIN, și să vă cufundați în imaginarul memorabil al celor șapte filme animate japoneze de la festivalul IZANAGI, care ajunge pentru prima dată la Timișoara. Vă așteptăm pe #toțilaTimiș să vedeți pe ecran mare capodoperele lui Miyazaki, Takahata și alții maeștri ai cinematografiei animate japoneze. 

Detalii despre toate și bilete, pe site-urile:

www.cinemavictoria-tm.ro

www.cinematimis-tm.ro