Filmele din programul acestei săptămâni îți supun atenției preocupări dintre cele mai actuale, de la schimbările climatice la societățile și familiile noastre tot mai divizate, dar aruncă o privire și în trecut, scoțând la iveală cazuri mai puțin cunoscute de la Revoluție sau chiar din America începutului de secol XX.

TERESTRU – UN ÎNCEPUT DE CĂLĂTORIE ne deschide calea miercuri după-amiază. Scurtmetrajul Andreei Săsăran, realizat în cadrul proiectului Cămine în mișcare, parte din Timișoara 2023, va fi urmat de o discuție cu echipa filmului. După aceea, vedem cel de-al șaselea episod al F-Sides Cineclub. 

Joi, poți vedea pentru prima oară pe ecranul nostru proaspăt lansatul film al lui Martin Scorsese, CRIMELE DIN OSAGE COUNTY: BANI ÎNSÂNGERAȚI – o saga western cu Leonardo DiCaprio și Robert De Niro, despre îmbogățire, iubire și trădare în America secolului trecut. Înainte, mai ai o ocazie de a vedea ARSENIE. VIAȚA DE APOI, documentarul prin care Alexandru Solomon caută să înțeleagă cum a ajuns imaginea unui călugăr mort să îi fascineze pe români.

Vineri, avem două premiere în program: documentarul NUCLEAR, în care controversatul Oliver Stone investighează posibilitatea de a gestiona schimbările climatice prin trecerea de la combustibili fosili la energia nucleară și EXPLICAȚIE PENTRU TOT al maghiarului Reisz Gábor, o dramă multipremiată care scoate la suprafață tensiunile unei societăți divizate.

Sâmbătă, LIBERTATE, în regia lui Tudor Giurgiu, redă starea de confuzie din zilele Revoluției, pornind de la un caz real din Sibiu. Îți mai propunem o întoarcere în timp și duminică, cu documentarul PLAYBACK al Iuliei Rugină, care îți arată cum au reușit să fie liberi tinerii din România anilor ’70-’80, cu ajutorul muzicii traficate de DJ-ii acelei perioade de la posturile de radio străine. Weekendul mai este și despre pierderi și regăsiri: drama TÓTEM a regizoarei mexicane Lila Avilés abordează subiectul morții iminente a cuiva drag din familie, sâmbătă, iar DIN ALTE VIEȚI, a sud-coreencei Celine Song, de duminică seara, este despre destin și posibile legături din vieți anterioare. 

Pe micii spectatori îi așteptăm cu o premieră: FANTOMA DIN CANTERVILLE bântuie de peste trei sute de ani un conac din Anglia, dar este pe cale să-și găsească nașul duminică după-amiază, la Victoria. Sâmbătă, înfruntăm împreună mânia lui Poseidon și a altor creaturi mitologice, la ARGONAUȚII: POVEȘTI ȘORICEȘTI.

Biletele se pot achiziționa fizic și online de AICI.