Miercuri, joi și vineri, împreună cu Universitatea de Vest te invităm la întâlnirea cu Andrei Ujică și cu trei dintre filmele sale: VIDEOGRAME DINTR-O REVOLUȚIE, OUT OF THE PRESENT și AUTOBIOGRAFIA LUI NICOLAE CEAUȘESCU. După fiecare proiecție, cel mai cunoscut regizor timișorean va fi în dialog cu publicul și cu criticul de film Andrei Gorzo.

Tot miercuri, mai facem un tur pe la F-Sides cineclub. Filmul RODEO al Lolei Quivoron are în prim-plan o tânără din suburbiile Parisului pasionată de motociclete, care sfidează normele sociale și chiar și legea, pentru a fi acceptată în gașca ultramasculină a „piraților asfaltului”. Proiecția va fi urmată de o discuție cu scriitoarea timișoreană Patricia Păcurariu. 

Sâmbătă, o luăm la pas spre CASTELUL CRĂIȚEI, o premieră în cadrul seriei noastre #CineMunte, dedicată pasionaților de aventură și călătorii. Având în fundal peisajele spectaculoase din Piatra Craiului, filmul spune povestea a doi frați care locuiesc în țări diferite după divorțul părinților și se reunesc cu ocazia excursiei anuale a familiei la munte. Când copiii pleacă singuri într-o expediție către un refugiu montan, părinții intră în panică… 

Tot din categoria programelor speciale, săptămâna trecută, sala noastră a fost neîncăpătoare pentru documentarul estonian SAUNA SECRETELOR / SMOKE SAUNA SISTERHOOD, prezentat în cadrul Cinematecii TIFF, așa că i-am mai dedicat încă o reprezentație duminică seara.

Duminică după-amiază, facem din nou loc pe scenă unui spectacol de teatru. NESFÂRȘITUL BRÂNCUȘI, propus de teatrul Sublim art din Brașov, surprinde ultima noapte din existența marelui sculptor, printr-un dialog profund despre viață, moarte, iubire și artă.

Vei regăsi în continuare în programul nostru: MMXX, cel mai nou film al lui Cristi Puiu, joi, CONFORT NORDIC, o trăznită comedie islandeză despre cum luptăm cu anxietatea de zbor, vineri, precum și ANATOMIA UNEI PRĂBUȘIRI, laureatul Palme d’Or, sâmbătă.

Elefănțeii cinefili îi invită pe micii spectatori să pornească într-o expediție spre ultimul loc nedescoperit de pe Pământ alături de exploratorul norvegian Roald Amundsen, sâmbătă, la avanpremiera animației TITINA.

Pentru bilete accesați: www.cinemavictoria-tm.ro

Programul săptămânii 24 – 26 noiembrie, la Cinema Timiș

O nouă săptămână, o nouă premieră românească în prezența echipei. Vineri seara, nu rata proiecția WARBOY, un coming of age cu atmosferă de western în care tânărul Nicu pornește într-o călătorie inițiatică, pentru a salva caii familiei, și traversează peisajul sălbatic al Munților Apuseni, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Proiecția va fi urmată de o discuție cu regizorul Marian Crișan și cu actorii din rolurile principale: Daniel Bâliș și Reginald Ammons.

Rămânem în tematica războiului și cu cea mai așteptată premieră a săptămânii, drama epică NAPOLEON, care rulează pe ecranul nostru sâmbătă seara. Cunoscutul regizor Ridley Scott și nu mai puțin celebrul actor Joaquin Phoenix reinterpretează povestea celebrului soldat devenit împărat, de la originile sale și până la ascensiunea fulgerătoare la conducerea Franței, relatate din perspectiva lui Josephine, soția și marea lui dragoste.

Un alt eveniment de neratat al weekend-ului este proiecția aniversară a clasicului CASABLANCA, poate cea mai celebră poveste de dragoste petrecută pe fundalul celui de-al Doilea Război Mondial. Filmul va fi proiectat duminică după-amiază, la exact 81 de ani de la prima sa proiecție publică, care se petrecea în New York în 1942. 

Sâmbătă după-amiază, o DORINȚĂ se îndeplinește: cea a părinților care ne-au cerut să proiectăm și filme pentru copii la Timiș. Le aducem, în premieră, animația Disney WISH, dublată în limba română.

Mai prinde și ultimele ocazii de a vedea pe marele nostru ecran două mari filme ale toamnei, CRIMELE DIN OSAGE COUNTY, western-ul semnat de Martin Scorsese, și DE CE MĂ CHEAMĂ NORA, CÂND CERUL MEU E SENIN, un documentar-portret despre una dintre cele mai îndrăgite poete din România.

Pentru bilete accesați: www.cinematimi-tm.ro