Angajații de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială și-au oprit activitatea și au organizat o acțiune de protest în fața instituției din Piața Sfântul Gheorghe din Timișoara. 

Angajații instituției au ieșit în stradă cu pancarte prin care cer Guvernului măriri de salarii, dar și mai mult respect. 

Aceștia spun că lucrează la capacitate maximă, de multe ori peste program, și că au nevoie de mai mulți angajați pentru a putea face față tuturor cerințelor impuse. 

Dacă revendicările nu vor fi luate în seamă, angajații amenință cu greva la nivel național. 

Revendicările angajaților sunt: 

• Inițierea unui autentic dialog social pentru reorganizarea instituțiilor subordonate Ministerului Muncii înainte de adoptarea oricărui act normativ.

• Asigurarea menținerii locurilor de muncă pentru angajații din instituțiile subordonate Ministerului Muncii, ocuparea posturilor vacante prin concurs și evitarea reducerii acestora fără o analiză echitabilă a deficitului de personal acumulat în timp.

• Transmiterea proiectului noii legi de salarizare a personalului bugetar către toți actorii implicați, inclusiv sindicatele și reprezentanții salariaților, pentru a iniția negocierile într-un cadru transparent.

• Încetarea defăimării activității și existenței AJPIS-urilor în fața opiniei publice și furnizarea unei informări adecvate cu privire la toate activitățile instituțiilor subordonate Ministerului Muncii (inclusiv distingerea între funcționarii autorităților publice locale și cei din administrația centrală și instituțiile deconcentrate).

• Alocarea resurselor materiale necesare pentru eficientizarea activităților și oferirea unor servicii de calitate persoanelor care apelează la instituțiile din Ministerul Muncii, inclusiv dezvoltarea unor programe informatice specifice și baze de date interconectate pentru implementarea digitalizării.