Timișoara va găzdui pentru prima dată un concert al celebrei artiste britanice Rita Ora, în cadrul evenimentului „Celebrarea orașului 2024”. Concertul va avea loc pe 17 august, în Parcul Civic, de la ora 22:00.

Rita Ora, originară din Kosovo, a devenit cunoscută în 2012 și de atunci a vândut șapte milioane de single-uri și a avut 13 hituri în top 10. Albumul ei de debut a stabilit un record de vânzări, iar single-urile „Hot Right Now” și „How We Do (Party)” au menținut-o în fruntea topurilor din Marea Britanie. În 2017, după mai multe apariții la Hollywood, artista a revenit la muzică cu un turneu european de 33 de concerte sold out, încheiat în 2018 cu lansarea albumului „Phoenix”, care a înregistrat peste 330 de milioane de difuzări în Marea Britanie. Ultimele sale 5 single-uri au adunat peste un miliard de stream-uri pe Spotify, iar hitul „Your Song” a ajuns la peste 352 de milioane de stream-uri, devenind cea mai cunoscută piesă a artistei în Europa.

În aceeași seară, artistul internațional Passenger va susține primul său concert la Timișoara, pe aceeași scenă. Programul evenimentului va fi completat de trupa Zdob și Zdub din Republica Moldova, care promite un concert electrizant în stilul etno-rock deja consacrat. Accesul la toate cele trei concerte excepționale este gratuit. Programul complet va fi disponibil în curând pe site-ul www.celebrare-timisoara.ro.

„Celebrarea orașului”, parte din moștenirea Programului Timișoara 2023, este un eveniment finanțat de Municipiul Timișoara și organizat de Centrul de Proiecte. Ediția din acest an va avea loc în perioada 16-18 august și va reuni creatori și producători de evenimente din Timișoara, demonstrând încă o dată potențialul uriaș al orașului.

Evenimentul va cuprinde peste 100 de activități culturale, sportive și comunitare, destinate tuturor vârstelor. În premieră absolută, locurile principale care vor găzdui sărbătoarea vor fi Parcul Civic și Bulevardul I. C. Brătianu, două zone din inima orașului, având o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați.

Pentru mai multe informații, vizitați www.celebrare-timisoara.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *