Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Canto „Artistul de mâine” se va desfășura în acest weekend, adunând la Jimbolia tineri talentați din întreaga țară și din străinătate. Evenimentul, dedicat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, promite două zile pline de muzică și talent.

Peste 240 de concurenți vor participa la festival, venind din diverse colțuri ale țării, inclusiv Bacău, Iași, Cluj-Napoca, Craiova, Oradea, Sibiu, Timișoara, Baia Mare, Satu Mare și Roman, dar și de peste granițe. Aceștia vor concura la secțiuni variate precum pop internațional, pop românesc, folclor și duete, având posibilitatea de a se înscrie la mai multe categorii pentru a-și demonstra abilitățile vocale.

Evenimentul va începe sâmbătă dimineața și va continua pe tot parcursul zilei, urmând ca duminică dimineața să se desfășoare ultimele concursuri. După-amiaza zilei de 7 iulie va fi dedicată galei de premiere, unde câștigătorii vor urca pe scenă pentru a-și primi premiile, iar artiști apreciați, îndrăgiți în special de tinerii participanți, vor susține recitaluri.

Juriul competiției, alcătuit din personalități ale scenei muzicale, va avea o misiune dificilă în a alege cei mai buni dintre participanți. Membrii juriului sunt:

  • Maria Miler – soprană, artist liric, profesor de canto și pian, fondatoare a proiectului muzical „Song Story – Singing and Piano Lessons” din Viena, Austria.
  • Mihaela Kari-Drumof – profesor de canto și președinte al Asociației Culturale „Generația Muzicii”.
  • Gabriela Zaharia – artist de muzică populară.
  • Florin Ciobanu – artist reprezentant al tinerei generații.
  • Emanuele Nori – artist liric al Operei Naționale Române din Timișoara.
  • Dragoș Udilă – artist.
  • Iustin Călin – președintele festivalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *