Viceprimarul USR al Timișoarei îi atacă pe politicienii de la București pe tema Timișoara Capitală Culturală Europeană. Acesta este nemulțumit de faptul că Timișoara a primit prea puțini bani de la Guvernul României pentru programul cultural al orașului și că mare parte din evenimente se vor organiza cu ajutorul sponsorilor.

„Suma pe care am primit-o noi este derizorie până acum de aproximativ 35 de milioane de lei, adică 6 milioane de euro, iar Veszprem un oraș de 4-5 ori mai mic decât Timișoara a primit 183 de milioane de euro și aici vedem de fapt diferența masivă de prioritizare la nivel central pe care o face statul maghiar și pe care din păcate nu o face statul român” a declarat Ruben Lațcău.

În 2007 Sibiu a obținut titlul de Capitală Culturală Europeană. Un milion de turiști au vizitat atunci orașul, iar oamenii de acolo trăiesc și acum de pe urma acestui titlu. Comparativ, guvernul de la acea vreme a acordat Sibiului 50 de milioane de euro pentru organizarea evenimentelor și renovarea clădirilor din infrastructura culturală.

„Cu siguranță în februarie la deschiderea Capitalei Culturale va fi înghesuială de politicieni de funcții înalte de la București, de miniștri și de lideri de partid care vor veni cu toți și vor dori un loc în primul rând, un loc la microfon, o lumină care să bată pe ei ca să țină discursuri, dar întrebarea pe care trebuie să le-o punem acestor oameni este ce au făcut pentru Timișoara în ultimii 6 ani?” a mai spus Lațcău.