În intervalul 17-19 februarie, autoritățile din Timișoara se așteaptă la un număr impresionant de turiști și localnici care vor tranzita inelul 1 și zona Cetate. Pentru ca ambuteiajele în trafic să nu fie o problemă, Consiliul Local a votat o hotărâre conform căreia circulația pe mijloacele de transport în comun din oraș va fi gratuită pe toată durata acestui weekend.

„Având în vedere amploarea programului de deschidere Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, ce va presupune organizarea în centrul orașului, în special în Piața Unirii, a unor concerte la care se estimează participarea unui număr de aproximativ 16.000 spectatori, Centrul de Proiecte Timișoara a inițiat demersuri privind derularea în condiții optime a acestor evenimente” se arată în documentul publicat pe site-ul Primăriei Timișoara.

Costurile pentru gratuitatea oferită atât timișorenilor, cât și turiștilor vor fi suportate din bugetul rașului, se arată în același document. Consilierii locali au aprobat hotărârea în ședința de plen convocată de îndată joi.

„Este weekendul deschiderii Capitalei Culturale și avem peste 130 de evenimente în 32 de locații. Va fi mai ușor de ajuns cu transportul public, dintr-o parte în alta. Vineri îi invit pe cei care vin la spectacolul de deschidere din Piața Unirii, de la ora 19:00 să folosească transportul public local, pentru a evita blocajele în trafic. Așteptăm peste 16.000 de spectatori doar la spectacolul din Unirii” spune primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

De asemenea, pe tot parcusul weekendului 17-19 februarie mijloacele de transport în comun vor fi suplimentate, iar orarul va fi modificat. Vom avea tramvaie, troleibuze și autobuze până la ora 1 noaptea, inclusiv duminica.