A fost rupere de nori în vestul țării, după un cod roșu emis de meteorologi. A plouat cât într-o lună la Reșița, unde mai multe străzi și gospodării au fost inundate, iar pompierii au intervenit cu motopompe. 

Pe fondul avertizării meteorologice în vigoare, forțele din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “SEMENIC” al județului Caraș-Severin au fost solicitate să intervină în municipiul Reșița pentru:

– evacuarea apei din aproximativ 20 de curți de pe 5 străzi din cartierul Câlnic;

– decolmatarea a 6 podețe;

– evacuarea apei din 2 garaje, din totalul celor 15 afectate pe strada Făgărașului;

– evacuarea apei din subsolul unui bloc de locuințe de pe strada Timișorii, unde au fost afectate 10 boxe.

De asemenea, Serviciul pentru Situații de Urgență (SVSU) Bocșa a intervenit pentru evacuarea apei dintr-un beci din orașul Bocșa.

Probleme au fost și pe calea ferată, ruta Timișoara-Reșița, în zona Moniom din municipiul Reșița, din cauza copacilor căzuți și aluviunilor, trenul Regio călători 11105 a avut o întârziere de aproximativ 45 minute. A acționat o echipă de la CFR și o echipă a SVSU Reșița.

Trenul Regio călători 2169 – Caransebeș-Reșița a fost anulat din cauza lipsei tensiunii pe linia Brebu-Reșița, a fost pus la dispoziția călătorilor un autobuz care efectuează transportul acestora.