Primarul comunei Șandra, Luchian Savu, a fost găsit incompatibil la ultimul control al celor de la Agenția Națională de Integritate. Astfel, în urma acestei concluzii a celor de la ANI, prefectul de Timiș a emis ordinul de încetare a mandatului de primar al comunei Șandra.

„Am emis ordinul de încetare a mandatului de primar al comunei Şandra, domnul Luchian Savu, dat fiind că raportul ANI privind incompatibilitatea domnului primar a rămas definitiv în instanță. Atribuțiile funcției de primar vor fi preluate din acest moment de viceprimarul comunei” transmite prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu.

ANI anunță că Luchian Sandu a deținut în același timp funcția de primar și cea de membru în Consiliul de Administrație a Școlii Gimnaziale din localitate, în mandatul 2012-2016, fapt ce contravine dispozițiilor art. 87 alin (1), lid. d) din Legea nr. 161/2003. Ordinul de încetare a mandatului, semnat de Mihai Ritivoiu, poate fi atacat în termen de 10 zile, însă Luchian Sandu nu a oferit un punct de vedere newsvest.ro în acest sens.