Se schimbă regulile privind modalitatea în care sunt verificați șoferii care au parcat pe locurile cu plată și nu au achitat contravaloarea. Primăria Timișoara, prin TimPark a cumpărat o nouă mașină, dotată cu un scanner, capabil să citească numerele de înmatriculare ale mașinilor parcate pe locurile cu taxă. Pentru a nu amenda șoferii care staționează doar 5 minute, informațiile primite de la acest scanner vor fi verificate în teren și de echipele mobile TimPark.

„Noul sistem mobil de verificare ne permite să străbatem de două-trei ori pe zi tot orașul. Intenția este ca, de săptămâna viitoare, să ne organizăm în două schimburi. Unul care să meargă de dimineață în zona centrală și un schimb de după-masă” declară Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Sistemul mobil face parte dintr-un proiect pilot al TimPark pentru eficientizarea serviciilor publice, creșterea nivelului de respectare a regulilor de parcare din Timișoara, precum și digitalizarea serviciilor publice.

Sistemul mobil de verificare a plății locurilor de parcare este o achiziție realizată de Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice în Municipiul Timișoara, respectiv achiziționarea unui autovehicul Dacia Logan (contract în valoare de 70.000 lei cu TVA) și a unui sistem de camere ALPR – automatic license plate recognition (contract în valoare de 45.000 lei cu TVA).