Lucrările de pe Calea Stan Vidrighin intră în ultima etapă majoră, anunță reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara. Urmează modernizarea completă a intersecției cu Strada 1 Decembrie 1918.

Lucrările de reabilitare a Căii Stan Vidrighin sunt realizate în proporție de peste 70%, iar intersecția cu strada 1 Decembrie 1918 să fie gata în martie 2024. Constructorul va desface linia de tramvai, drumul și trotuarele, pentru a lucra în iarnă la rețelele subterane. Apoi, va realiza terasamentele în luna februarie și va așterne primele straturi de asfalt la început de martie.

„În timp ce două bulevarde sunt aproape gata, al treilea, Stan Vidrighin, intră de săptămâna viitoare în ultima etapă majoră a lucrărilor. Intersecția cu 1 Decembrie 1918 urmează să fie modernizată complet, chiar mai repede decât ne așteptam inițial în graficul de lucrări. Schimbăm liniile de tramvai învechite și introducem un sistem automat de macazuri, schimbăm rețelele de utilități și bineînțeles, refacem trotuarele, pistele și carosabilul. Vor exista restricții pentru ca lucrarea să avanseze cât mai rapid, iar noile tramvaie să poată circula până la AEM de anul viitor. Am făcut eforturi ca odată ce restricționăm accesul aici, să îl deschidem într-o altă intersecție, respectiv la intersecția cu Aurel Podeanu”, anunță primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Traficul auto va fi restricționat începând de joi, 16 noiembrie 2023, până la finalizarea intersecției. Termenul estimat pentru finalizare este 15 martie 2024. Astfel:

  • Se închide accesul de pe Str. 1 Decembrie 1918 pe Calea Stan Vidrighin, precum și în sens opus;
  • Se va circula pe câte o bandă pe sens pe Calea Stan Vidrighin, în zona intersecției.

În plus, până vineri, 17 noiembrie 2023, se va redeschide circulația auto pe câte o bandă la intersecția Str. Aurel Podeanu – Stan Vidrighin. Deoarece traversarea liniilor de tramvai nu va fi posibilă, șoferii care vin de pe Podeanu vor fi obligați să vireze la dreapta pe Stan Vidrighin.