Cinema Victoria aduce mămicilor din Timișoara multe surprize cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor. #CineMami – acesta este numele proiectului prin care tinerele mămici pot veni la cinema cu bebelușii într-un spațiu special amenajat tuturor nevoilor și fără grija că cei mici vor deranja ceilalți spectatori. Prima proiecție din această serie îl are în centru pe Tom Hanks, care este UN BĂRBAT PE NUME OTTO. Tot miercuri, 8 martie, este în program filmul AFTERSUN – o dramă emoționantă despre relația tată-fiică, cu Paul Mescal în rolul principal. 

„#CineMami este o serie de proiecții dedicată proaspetelor mămici, care pot participa la film împreună cu bebelușii lor, fără grija că îi vor putea deranja pe ceilalți, deoarece în sală vor fi doar persoane înţelegătoare, aflate în aceeași situație: mămici, dar şi tătici cu bebeluși la purtător. Ceilalți spectatori ai cinematografului din Bălcescu sunt rugați să se orienteze spre alte proiecții din program. Pentru confortul tuturor, în sala de cinema lumina va fi parțial aprinsă, iar sonorul filmului va fi dat mai încet, astfel încât bebelușii să poată dormi sau mânca pe durata lui. În holul de la intrare părinții vor găsi spațiu pentru cărucioare și câteva scaune pe care se pot așeza dacă au nevoie de o pauză de la film, iar în baie vor fi pregătite o masă de înfășat și câteva produse necesare îngrijirii bebelușilor” transmit reprezentanții Cinema Victoria.

VEZI MAI JOS PROGRAMUL COMPLET 8-12 MARTIE 2023

De joi, împreună cu Goethe Institut și cu Centrul Cultural German din Timișoara, ne bucurăm să vă prezentăm, în premieră, o selecție diversă a celor mai bune titluri din cinematografia germană a ultimilor ani. 

Comediile deschid și închid oficial programul celor patru zile. DIE GOLDFISCHE / PEȘTIȘORII AURII, filmul de deschidere care dă și imaginea de pe vizualul acestei ediții, este un road movie cu un grup de persoane cu dizabilități, care încalcă adeseori regulile corectitudinii politice. În încheiere, prezentăm TOUBAB, un film care reușește să abordeze subiectul serios și provocator al pierderii iminente a patriei cu o lejeritate și cu un umor de situație bine dozat.

Vineri și sâmbătă, HYPERLAND și THE TROUBLE WITH BEING BORN / PROBLEMA DE A FI VIU ne proiectează în diferite lumi din viitor, în care rețelele de socializare au preluat complet controlul asupra vieții oamenilor sau în care androizii iau locul unor ființe dragi. 

Dragostea este surprinsă în dramele HELLO AGAIN – EIN TAG FÜR IMMER / HELLO AGAIN – O ZI PENTRU TOTDEAUNA, în care o zi de nuntă se retrăiește în buclă și de LE PRINCE / PRINȚUL, ce surprinde o poveste de dragoste între două persoane din medii culturale complet diferite: un bărbat din Congo și o femeie din Germania. 

Relațiile de familie nu sunt întodeauna cele mai ușoare. Ne-o arată dramele MEIN SOHN / FIUL MEU, care suprinde încercarea unei mame de a se apropia de fiul ei adult, și NÖ / NU, care analizează o relație de iubire timp de șapte ani, în 15 scene. 

Și cei mai tineri au un film dedicat: în ALS HITLER DAS ROSA KANINCHEN STAHL / CÂND HITLER A FURAT IEPURAȘUL ROZ o vor cunoaște pe micuța Anna, care trebuie să fugă din Germania împreună cu părinții ei, în 1933, lăsând în Berlin iubitul său iepuraș de pluș roz.