Vineri, 31 martie 2023, de la ora 20:00, în Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara, iubitorii de teatru vor avea ce să vadă. În fața publicului este adus spectacolul „Bros” de Romeo Castellucci, coorganizator al evenimentului fiind Istituto Italiano di Cultura di Bucarest. Spectacol este recomandat publicului peste 18 ani și va avea și o a doua reprezentație sâmbătă, 1 aprilie 2023, ora 20:00, tot în Sala Mare a Teatrului Național.

Guvernat de imaginea și spiritul lui Beckett, experimentul „Bros” pune în discuție noțiuni esențiale: liberul arbitru, libertatea individuală, natura „grupului”, anihilarea gândirii, supunerea. Și, de asemenea, funcția teatrului, ca „organ de văz” al lumii, al civilizației, al societății. „Bros” strânge legătura dintre actant și spectator până la aneantizare, până la schimbul de roluri. Actanții sunt recrutați, nu și-au învățat rolurile dinainte. Le învață în timp ce le execută. Au semnat un pact, declarând că vor respecta cu strictețe comenzile. Este un angajament pe care trebuie să îl respecte cu orice preț. Acolo se termină voința lor conștientă. Spectacolul duce mai departe avertismentul pe care îl transmitea Castellucci în spectacolul-instalație Al treilea Reich, prezentat pe scena Teatrului Național în luna decembrie: pierderea sensului este urmată de pierderea echilibrului interior, a gândirii individuale și independente.

Biletele pot fi achiziționate on-line, pe www.tntm.ro, sau fizic, de la Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2, orar marți-duminică, orele 11-19, tel. 0256 201 117.