Teatrul Național din Timișoara anunță lansarea programului LABORATOR DE TEATRU, care va avea loc pe parcursul lunii iunie. Acest program oferă o oportunitate unică publicului larg, dar și celor interesați să înceapă o carieră în domeniul teatral, de a se apropia mai mult de această artă fascinantă și de viața de zi cu zi a Naționalului.

Programul se desfășoară în paralel cu spectacolele din luna iunie și se împarte pe trei direcții principale:

  1. TREZIRE – repetiție generală cu public
  2. ÎN SCENĂ – examene cu public
  3. PRIMUL PAS PE SCENĂ – întâlniri cu profesori de teatru și membri ai trupei de actori ai Naționalului timișorean

În Scenă

Miercuri, 5 iunie, ora 12 și miercuri, 12 iunie, ora 19, la Studio UȚU, va avea loc examenul de disertație al anului II Master al Facultății de Muzică și Teatru, cu spectacolul OPT FEMEI de Robert Thomas, traducerea Ioana Ștef, în regia conf. univ. dr. Ada Hausvater. Această celebră comedie cu tentă polițistă oferă roluri savuroase tinerilor actori: Laura Gîrbovan, Maria Leca, Korina Troća, Giorgiana Rancov, Larisa Belcea, Maria Gagea, Jacqueline Kohl și Darie Doklean.

Spectacolul face parte din programul În Scenă, o inițiativă a Teatrului Național din Timișoara de a deschide drumuri viitorilor actori, studenți și absolvenți ai departamentului de artă a actorului din cadrul Facultății de Muzică și Teatru. Accesul la spectacole este gratuit, în limita locurilor disponibile, și se face nominal, pe bază de înscriere la adresa de e-mail office@tntm.ro, cu textul EXAMEN, urmat de data examenului și de numărul de locuri solicitat.

Trezire

Așa cum am anunțat deja, vineri, 14 iunie, ora 19, la Sala Mare, Teatrul Național din Timișoara oferă publicului ocazia unică de a participa la o repetiție generală pentru spectacolul TREZIRE, semnat de celebrul regizor și actor italian Pippo Delbono. Premiera timișoreană a acestui spectacol va avea loc în luna decembrie.

Teatrul Național, în calitate de coproducător, va găzdui pe scena sa, între 8 și 14 iunie, o serie de repetiții, ultima dintre ele deschizând publicului larg poarta către universul fascinant al acestui artist unic. Accesul spectatorilor este gratuit și se face pe bază de înscriere nominală la adresa de e-mail office@tntm.ro, cu textul PIPPO DELBONO, urmat de numărul de locuri solicitat. Spectacolul TREZIRE / IL RISVEGLIO de Pippo Delbono este o coproducție internațională, implicând multiple teatre și instituții culturale de renume.

Primul Pas pe Scenă

Proiectul PRIMUL PAS PE SCENĂ este realizat în cadrul parteneriatului dintre Teatrul Național și Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest. Proiectul propune absolvenților de liceu și celor interesați de o carieră teatrală, o serie de zece întâlniri cu actori de calibru ai Teatrului Național, care și-au asumat pregătirea viitoarelor generații de actori, în calitate de cadre didactice ale Facultății de Muzică și Teatru.

Înscrierile au fost lansate de Facultatea de Muzică și Teatru, iar în fiecare sâmbătă din luna iunie, viitorii candidați la secția de actorie a FMT vor avea ocazia să intre în contact cu specificul educației artistice și cu perspectivele unei cariere în teatru.

Pentru informații suplimentare și înscrieri, vă rugăm să contactați Teatrul Național din Timișoara la adresa de e-mail office@tntm.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *