Festivalul Etniilor, ediția a XXIII-a, se va desfășura duminică, 16 iunie 2024, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, începând cu ora 16:00. Festivalul promite o experiență culturală bogată și diversificată, aducând împreună nouă etnii: sârbi, bulgari, evrei, maghiari, rromi, ucraineni, slovaci, germani și machedoni, pentru a recrea atmosfera Banatului de altădată.

Participanții vor putea admira frumusețea costumelor tradiționale și vor avea ocazia să se bucure de spectacole de folclor multietnic. Parada etniilor va începe la ora 16:00, urmată de un spectacol de teatru pentru copii și un atelier de amintiri, unde vizitatorii își pot crea propriile fotografii.

La ora 17:00, spectacolul va debuta cu o horă, la care sunt invitați toți participanții. Concomitent, vor avea loc sesiuni de karaoke, dansuri tradiționale și un atelier de pictură. Cei prezenți vor putea, de asemenea, să participe la degustări de produse tradiționale din gastronomia multietnică bănățeană, oferind o adevărată incursiune în diversitatea culinară a regiunii.

Activitățile pentru copii includ ateliere de dansuri și teatru, menite să îi introducă pe cei mici în lumea tradițiilor și culturii. De asemenea, atelierul de amintiri și cel de pictură vor oferi momente de creativitate și distracție pentru toți cei prezenți.

Evenimentul va fi prezentat de Tania Stavilă Țunaș și este organizat în parteneriat cu Muzeul Satului Bănățean și Teatrul Merlin, cu susținerea financiară a Consiliului Județean Timiș.

Accesul publicului este liber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *