Peste 400 de persoane au participat la cele cinci concerte din cadrul turneului RCO String Quartett, desfășurat în perioada 6-8 iunie în Timișoara, Făget, Lugoj, Sânnicolau Mare și Jimbolia. Evenimentul marca „Scena Muzicală” a avut loc cu sprijinul Consiliului Județean Timiș prin programul TimCultura 2024.

Concertele s-au desfășurat în locații cu semnificație istorică și arhitecturală, printre care Sinagoga Neologă din Lugoj și Biserica Romano-Catolică din Sânnicolau Mare, dar și în spații moderne, precum Sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș și Sala multifuncțională a Școlii Gimnaziale din Jimbolia. Sala de sport a Liceului Teoretic „Traian Vuia” din Făget a găzduit de asemenea un concert, facilitând interacțiunea dintre artiști și elevi.

RCO String Quartett este compus din violoniștii Radu Dunca și Alexandru Marian, violistul Cristian Andriș și violoncelistul Radu Sinaci. Repertoriul prezentat a inclus atât lucrări clasice, cât și aranjamente contemporane, punând în valoare tradiția muzicală regională.

Turneul a fost realizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș prin programul TimCultura 2024 și în colaborare cu partenerii locali: Primăria Făget și Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, Primăria Municipiului Lugoj și Comunitatea Evreilor din Lugoj, Casa de Cultură și Primăria Orașului Sânnicolau Mare, precum și Casa de Cultură și Primăria Orașului Jimbolia.