Stagiunea 2023/2024 a Filarmonicii Banatul Timișoara se încheie pe scena Sălii Capitol cu o interpretare a Simfoniei nr. 2 în do minor – „Învierea” de Gustav Mahler. Concertul va avea loc vineri, 21 iunie 2024, de la ora 19:00, și promite să fie un eveniment de neuitat pentru toți iubitorii de muzică clasică.

Simfonia a fost compusă de Gustav Mahler între anii 1888 și 1894 și a avut premiera integrală în decembrie 1895, la Berlin, sub bagheta compozitorului. Cu o durată de aproximativ 80-90 de minute, simfonia a fost una dintre cele mai cunoscute și apreciate lucrări ale lui Mahler în timpul vieții sale. Este prima lucrare majoră a compozitorului care explorează teme precum frumusețea vieții de apoi și învierea.

Concertul de la Timișoara va fi interpretat de 170 de artiști din Orchestra simfonică „Remus Georgescu” și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara. Lor li se vor alătura soprana Katerin von Bennigsen și mezzosoprana Lauren Decker, sub conducerea dirijorului Stefan Geiger. Corul va fi pregătit de maestrul Iosif Todea.

Leonard Bernstein, adesea considerat extravagant, a fost un dirijor controversat, însă interpretările sale ale Simfoniei lui Mahler, în special cele din anii 1970-1980, au lăsat o amprentă de neșters în lumea muzicii clasice. Filmul recent lansat, „Maestro”, în care Bradley Cooper îl interpretează pe Bernstein, aduce un omagiu acestui vizionar și subliniază actualitatea și nemurirea temelor mahleriene.

Biletele sunt disponibile pe site-ul oficial al Filarmonicii, la casierie și pe myticket.ro: link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *