După evenimentul de deschidere a programului Timișoaa Capitală Culturală Europeană 2023, patronii de locale din centrul orașului și-au amplasat din nou terasele pe spațiul public. Pentru că au primit mai multe sesizări, polițiștii locali au pornit într-o acțiune de verificare a modului în care operatorii comerciali cu terase pe spațiul public respectă legea. Au fost verificate 56 de societăți și s-a lăsat și cu amenzi. 

„În urma verificărilor au fost aplicate și un număr de șase sancțiuni în valoare de câte 1000 lei fiecare, pentru lipsa acordului de funcționare, alte cinci societăți fiind sancționate, pentru nerespectarea suprafeței teraselor, cu avertisment și cu termen de remediere a problemelor de 24 de ore, urmând a fi reverificate și luate măsurile legale în cazurile care se impune acest lucru” transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara. 

Acțiunea vine ca urmare a faptului că s-a observat în ultima perioadă amenajarea terselor sezoniere, motiv pentru care se impune în primul rând prevenirea unor practici comerciale cu nerespectarea legislației. Polițiștii locali vor continua să verifice periodic unitățile comerciale care desfășoară activități în zona pietonală a orașului, aceste acțiuni având drept scop desfășurarea unui comerț legal, civilizat, aliniat la standardele europene în domeniu.