Odată cu apropierea de primăvară, vaporașele din Timișoara sunt pregătite să fie lansate din nou la apă. În acest moment, ele sunt andocate în depoul Societății de Transport Public. Acolo au ajuns în luna decembrie deoarece pe timpul iernii nu pot circula din cauza riscului de îngheț. 

„Vor fi scoase pentru efectuarea unor teste, dar propriu-zis putem să spunem că vor reveni începând cu data de 1 martie când se reia circulația pe Bega cu toate cele 7 ambarcațiuni” declară Cosmin Bradu, purtător de cuvânt al Societății de Transport Public din Timișoara. 

În anul 2022, peste 184.000 de timișoreni s-au plimbat cu vaporașele, fie în cursele lor de zi cu zi, fie în weekend când acestea au funcționat în sistem de agrement. Prețul pentru un bilet va rămâne tot un leu, la fel ca până acum. 

Vaporașele au fost cumpărate de administrația din Timișoara în cadrul unui proiect pe fonduri europene de refacere a canalului navigabil Bega și de reamenajare a malurilor de pe teritoriul orașului. Ele au costat 2 milioane de euro.