Numărul cerșetorilor din Timișoara a cunoscut o creștere alarmantă în ultima perioadă. În ultimele zile, 56 de cerșetori au fost ridicați din diverse zone ale orașului. 

Joi, 20 de cerșetori au fost identificați în intersecții, zona centrală, proximitatea centrelor comerciale și piețelor agroalimentare. Între 28 și 30 iunie, alte 36 de persoane au fost preluate din stradă și predate Complexului de Servicii Sociale “Sfântul Francisc” de pe Strada Telegrafului.

17 persoane au fost ridicate din intersecții, 11 din zona Gării de Nord, cinci din zona centrală și trei de lângă piețele agroalimentare și din parcuri. Această mobilizare a venit ca răspuns la multiplele plângeri ale cetățenilor care se simt deranjați de insistența și agresivitatea cerșetorilor, mai ales în intersecții, unde aceștia pun în pericol siguranța rutieră.

Cu toate că unii cetățeni continuă să ofere bani cerșetorilor, acest comportament perpetuează prezența lor pe străzi și descurajează munca cinstită, atrag atenția autoritățile. 

Centrul de asistență socială al DAS Timișoara de pe Strada Telegrafului le oferă cerșetorilor condiții de cazare, masă și asistență medicală gratuită timp de până la trei ani, timp în care pot să se încadreze în câmpul muncii și să își construiască o viață nouă. Cu toate acestea, mulți dintre cerșetori refuză să rămână în centru și se întorc în stradă în aceeași zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *