Zeci de timișoreni se confruntă cu o vacanță ratată după ce zborul lor Wizzair din Valencia către Timișoara a fost anulat pe neașteptate. Pasagerii spun că au fost informați despre anulare abia în momentul în care și-au făcut check-in-ul la aeroportul din Valencia, fără să primească vreo explicație sau detalii suplimentare.

Avionul trebuia să aterizeze la Timișoara în noaptea de joi spre vineri, dar nici până acum, oamenii nu au reușit să plece din Spania. Cu toate că au așteptat răspunsuri și soluții de la compania aeriană, pasagerii susțin că nu au primit nicio informație concretă despre reprogramarea zborului sau despre alternativele disponibile.

Situația a devenit și mai frustrantă pentru călători, deoarece și-au plătit cazarea din banii lor, fiind nevoiți să găsească soluții de urgență pentru a nu rămâne pe străzi. În lipsa unui suport adecvat, pasagerii încearcă acum să găsească alte variante pentru a se întoarce acasă, fie prin alte companii aeriene, fie prin mijloace de transport terestre.

Unul dintre pasageri a declarat: “Este inadmisibil să ne anunțe că zborul este anulat doar în momentul check-in-ului și să nu ne ofere nicio soluție. Ne simțim abandonați și disperați, încercăm să găsim o modalitate de a ne întoarce acasă.”

WizzAir a publicat un comunicat de presă despre cele întâmplate: 

„Operațiunile de miercuri în spațiul aerian european au fost grav afectate ca urmare a problemelor de gestionare a sloturilor de zbor, cauzate de fenomene meteorologice multiple și simultane în întreaga Europă. Aceste fenomene au afectat capacitatea autorităților ATC (Air Traffic Control) și a Eurocontrol de a gestiona volumele de trafic la nivelul întregii industrii, ducând la întârzieri și anulări majore atât miercuri și joi, cât și astăzi. Această situație a afectat operațiunile Wizz Air și pe cele ale concurenților noștri din întreaga Europă.

La nivel de industrie, colaborăm cu alte companii aeriene pentru a înainta aceste probleme autorităților relevante, inclusiv Eurocontrol, pentru a ne asigura că sunt puse în aplicare măsuri de atenuare adecvate.

Cu toate acestea, cauza principală a acestor perturbări este activitatea meteorologică anormală, care rămâne intensă în întreaga Europă.

Compania aeriană monitorizează în permanență situația, care este de așteptat să se îmbunătățească progresiv în zilele următoare. Ne cerem scuze pasagerilor noștri care s-au confruntat cu întârzieri și anulări; cu toate acestea, situația de față este în afara controlului companiei aeriene.” au declarat reprezentanții companiei aeriene. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *