Pasarela Îndrăgostiților, construită în 1949, a fost închisă marți de autorități, după ce expertizele au arătat că riscă să se prăbușească în orice moment. Atunci au fost montate la ambele intrări garduri de protecție, legate cu coliere de metal și semne de circulație care indică faptul că accesul pietonilor este interzis. Ce au făcut cei mai tineri dintre timișoreni? Au sărit gardul.

În imagini se văd mai mulți tineri care în decurs de 30 de minute ignoră pericolul și restricțiile și aleg să își scurteze drumul spre centrul orașului. Fete sau băieți, toți sar gardul cu nonșalanță și își continuă nestingheriți drumul. Tot în imagini se vede că nimeni nu ia atitutine și nici cei de la poliție nu sunt la fața locului, deși o campanie de informare ar fi bine-venită în astfel de condiții.

Redăm mai jos o discuție între tinerii care trec pasarela și prietenii lor care sunt martori:

„-Tu ce faci?
-Ce vrei să ocolesc?
-Auzi, vezi că nu ești la Târgu-Jiu aici.
-Mersul pe jos face piciorul frumos, dar…”

Un alt timișorean, luat la întrebări de jurnaliști, a declarat că nu a știut că pasarela este închisă.

„-Bună ziua.
-Salut.
-Știți că pasarela s-a închis?
-Ei, acum ce vrei să fac eu?
-E periculos să treceți pe ea.
-De ce e periculos?
-Așa zic autoritățile.
-Da? Eu n-am văzut. Hai, la revedere.”

Autoritățile speră ca anul acesta să demareze licitația de proiectare și execuție pentru noua pasarelă ce va fi contruită în același loc. Va avea trotuare, piste de biciclete și locuri de belvedere. Prețul estimat se ridică la 2 milioane de euro.