Universitatea de Ştiinţele Vieții „Regele Mihai I” din Timişoara (USVT), în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș organizează la Facultatea de Inginerie Alimentară un eveniment care își dorește să readucă gustul adevărat al culturii culinare bănățene. 

Proiectul “Tradiții multiculturale bănățene în spațiul european” se înscrie pe agenda manifestărilor organizate în contextul cadrul Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, fiind finanțat de către Consiliul Județean Timiș, în cadrul programului „Tim cultura 2023 – programul de finanțări pentru cultură și tineret”.

Evenimentul organizat de Universitatea de Ştiinţele Vieții „Regele Mihai I” din Timişoara (USVT), în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, își propune să valorifice potențialul multicultural, multietnic și multiconfesional al orașului de pe Bega, prin organizarea unui eveniment educativ cultural menit să pună specialități gastronomice tradiționale din zona Banatului pe harta gastronomiei tradiționale multiculturale europene.

Caracterul inovator al proiectului rezidă în faptul că acesta își propune să înceapă un nou capitol în cultura culinară bănățeană, să contribuie la redescoperirea tradițiilor din bucătăria de odinioară, dar și să promoveze gusturile, aromele și preparatele care deosebesc Banatul de alte regiuni ale țării.

Evenimentul va avea loc în data de 27 iunie 2023, ora 13.00, în spațiul Agrovillage din incinta Universității de Ştiinţele Vieții „Regele Mihai I” din Timişoara.

Foto: Facebook/ Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara