Emoții pentru absolvenții clasei a VIII-a din întreaga țară. Astăzi s-a desfășurat proba scrisă la matematică în cadrul examenului de Evaluare Națională. În Timiș au participat 5018 elevi, iar 213 au fost absenți. 

Examenul nu a fost scutit de incidente nici în acest an. La centrul de evaluare din comuna Mașloc, jud. Timiș unui elev i s-a făcut rău în timpul probei la matematică. Cadrele didactice care supravegheau buna desfășurare a examenului au intervenit imediat și-au anunțat direcțiunea școli. În câteva minute a fost solicitată o ambulanță de la Centrul din localitatea Mașloc, iar elevul a fost transportat de urgență la Spitalul de copii din Timișoara .

“Legat de copilul căruia i s-a făcut rău în timpul probei de matematică, vă comunicăm că acesta provine din Centrul organizat la Școala Gimnazială Mașloc. Din relatările președintelui comisiei de la Mașloc, am reținut că în timpul probei, elevul a aplecat capul pe masă și la insistențele asistenților, acesta nu a reacționat. A fost chemat președintele, s-a încercat de mai multe ori comunicarea cu minorul și pentru că acesta nu a dat niciun semn că i-ar auzi și că reacționează, s-a urmat imediat procedura de urgență și a fost solicitat prin 112, serviciul de ambulanță. Precizăm că punctul de ambulanță este în localitate și imediat a fost anunțată familia. Nu s-a solicitat subiect de rezervă, luându-se în considerare ceea ce a scris elevul până la acel moment. A fost opțiunea părinților/reprezentanților legali ai minorului” declară Aura Danielescu inspector școlar general ISJ Timiș. 

2 thoughts on “Unui elev din Timiș i s-a făcut rău în timpul Evaluării Naționale. A fost dus la spital cu ambulanța ”
  1. Este vorba despre absolvenții clasei a VIII-a, nu a VII-a cum scrie în articol!

Comments are closed.