Municipalitatea din Timișoara a semnat un contract pentru încă 17 tramvaie, tot de la firma Bozankaya. 

Cele 17 tramvaie vor avea o lungime de aproximativ 30 de metri, o capacitate de transport totală de 251 de locuri, podea 100% coborâtă și aer condiționat. Valoarea totală a achiziției este de aproximativ 33 milioane de Euro, respectiv 1,9 milioane de euro pentru fiecare tramvai.

Potrivit contractului, toate tramvaiele vor fi livrate la Timișoara până la sfârșitul anului 2024. Anterior, 18 dintre cele 21 de tramvaie specificate în contractul semnat în 2019 au circulat în Timișoara. 

Tramvaiele, achiziționate din fonduri europene prin PNRR nu vor mai avea culoarea mov, ci vor fi livrate în galben și negru.

„Suntem bucuroși să continuăm colaborarea cu Primăria Timișoara. Tramvaiul cu baterie produs de Bozankaya este un vehicul de înaltă calitate, alimentat cu baterie, care reprezintă o opțiune mai prietenoasă cu mediul în comparație cu tramvaiele obișnuite diesel sau electrice. Nu în ultimul rând, este echipat cu tehnologie de ultimă generație, inclusiv motoare eficiente din punct de vedere energetic și sisteme de climatizare”, a declarat Aytunç Günay, președintele Consiliului de Administrație al companiei Bozankaya.

Tramvaiele pot funcţiona autonom, pe baza bateriei, fără a fi conectate la reţeaua electrică, pe o distanţă de până la 70 de kilometri, fiind totodată şi cea mai mare performanță realizată până acum în istoria sistemelor de tranzit feroviar uşor.