Momente de panică pe pârtia Vâlsanu din stațiunea Muntele Mic. Un turist aflat la schi s-a accidentat la coborârea pârtiei și a sunat la 112. Salvamontiștii, aflați în zonă, s-au deplasat la locul indicat de bărbat și au reușit să îl stabilizeze, însă avea nevoie de intervenție medicală de urgență, astfel că în sprijin a fost chemat elicopterul SMURD de la baza Caransebeș. Elicopterul a preluat victima și a transportat-o pe calea aerului până la Spitalul din Caransebeș. 

„Salvamontiștii i-au acordat bărbatului primul ajutor și l-au monitorizat pe acesta până la sosirea elicopterului. Echipajul elicopterului a preluat victima și a transportat-o de urgență, pe calea aerului, la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, unde a fost predat în siguranță medicilor, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate” transmit reprezentanții Inspectoratului General de Aviație. 

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 88 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, cele mai multe apeluri au fost în județele Brașov și Hunedoara.