În județul Timiș, un singur elev a reușit performanța de a obține media 10 la Evaluarea Națională din acest an. Este vorba despre Fabian Cristea, elev de la Colegiul Național Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara, care a reușit să obțină nota maximă la ambele materii de examen: limba română și matematică.

Fabian este elev al școlii încă din clasa I, iar diriginte în ciclul gimnazial i-a fost prof. Daniela Stoichescu, care predă limba și literatura română. 

“Am fost foarte fericit când am primit nota, nu m-am așteptat la o notă chiar atât de mare, dar mă așteptam la o notă destul de bună pentru că am lucrat mult tot anul cu profesoarele și directorul școlii care ne-au ajutat. La școală s-au făcut foarte multe simulări de examen de-a lungul anilor, lucru care ne-a ajutat să ne stăpânim mai bine emoțiile pentru Evaluarea Națională. […] M-au sunat toți: bunici, prieteni și toți m-au felicitat și le-am mulțumit că m-au susținut tot timpul și părinții mei la fel, ei au avut un rol important în evoluția mea” a declarat Fabian Cristea. 

Fabian este pasionat de matematică și arhitectură și spune că vrea să studieze în România și să își construiască o carieră aici. 

“Vreau să continui la Colegiul Național Pedagogic, la profilul de matematică-informatică, pentru că datorită doamnei profesoare pe care am avut-o am îndrăgit această materie, iar fără ea nu cred că aș fi reușit să atingă aceste rezultate și să-mi placă atât de mult această materie” a declarat Fabian Cristea. 

“Suntem foarte mândri de el. Ne mândrim în general cu elevii noștri, dincolo de rezultate, noi ca liceu avem o amprentă. Amprenta Pedagogicului se simte și prin faptul că facem performanță, dar dincolo de performanță, noi nu lucrăm într-o atmosferă concurențială, apăsătoare. Noi avem grijă de copiii noștri și la nivelul sufletului, la dezvoltarea lor emoțională, la tot ce înseamnă devenirea lor umană dincolo de cea profesională și probabil de aici cumva identitatea noastră a Pedagogicului este relevată prin conduita lor și prin modul în care elevii țin legătura cu noi din generație în generație” a declarat Sorin Codaț, directorul Colegiului Național Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara. 

Conform datelor de la ISJ, în județul Timiș, anul acesta 26,90% dintre candidați au obținut la Evaluarea Națională medii cuprinse între 1 și 4,99, 73,08% au media între 5 și 9,99 și doar 0,02% media 10. Elevii nemulțumiți de note pot depune contestație la centrul de examinare sau online. 

La nivel național, doar 65 de elevi au reușit să ia media 10, cel mai mic număr din ultimii 13 ani. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *