Val de contestații în Timiș, după rezultatele slabe obținute de elevi la examenul de Evaluare Națională 2024. La centrele de examen au fost depuse în total anul acesta 848 de contestații, față de 788 câte au fost depuse anul trecut. 

Cele mai multe nemulțumiri sunt la limba și literatura română: 433 de contestații. La matematică au fost înregistrate 381, iar la limba maternă 34, conform datelor primite de la Inspectoratului Școlar Județean Timiș. 

Este important ca elevii să știe că notele pot suferi modificări în ceea ce privește recorectarea. În acest sens, nota poate fi mai mică, egală sau mai mare decât cea inițială, atrag atenția cadrele didactice. 

Conform datelor de la ISJ, în județul Timiș, anul acesta 26,90% dintre candidați au obținut la Evaluarea Națională medii cuprinse între 1 și 4,99, 73,08% au media între 5 și 9,99 și doar 0,02% media 10.

La nivel național, doar 65 de elevi au reușit să ia media 10, cel mai mic număr din ultimii 13 ani. 

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe data de 9 iulie 2024.

One thought on “Val de contestații în Timiș, după rezultatele slabe de la examenul de Evaluare Națională ”
  1. Daca tot au fost rezultate dezastruoase macar să rămână notele la fel după contestații.Nu cred că cineva își dorește un și mai mare dezastru.O generație distrusă printr-un sistem ineficient.La romana depinde f mult de corector.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *