Rosanne Philippens Photo: Marco Borggreve

Vineri, 7 aprilie 2023, de la ora 19:00, la Sala Capitol, avem ocazia să ascultăm acordurile unei minunate viori „Barrere” Stradivarius din 1727, în interpretarea solistei Rosanne Philippens. Violonista olandeză va urca pe scenă în cadrul concertului susținut alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara, sub bagheta dirijorului Robert Farkas.

Rosanne Philippens cântă la o vioară „Barrere” Stradivarius din 1727, datorită sprijinului generos primit din partea Fundației Elise Mathilde. 

Este apreciată în Olanda, unde concertează în mod regulat pe cele mai mari scene, atât în ipostaza de solist, cât și parte din ansambluri de muzică de cameră.

Rosanne Philippens va interpreta Concertul pentru vioară şi orchestră în re major op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski. În a doua parte a programului, vom audia Simfonia nr. 3, în fa major op.90 de Johannes Brahms. 

Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casierie, de luni până vineri, între orele 10:00 – 13:00, și pe myticket.ro:

https://bit.ly/3M4oW86