Tribunalul Timiș a dat publicității faptul că medicul Virgil Musta a fost achitat în dosarul în care fusese acuzat de instigare la abuz în serviciu. Medicul, recunoscut la nivel național, ca fiind principala sursă de informație în timpul pandemiei de COVID-19, a fost achitat alături de alte trei persoane care fuseseră implicate în dosarul instrumentat în 2022.

Medicul Virgil Musta a fost declarat nevinovat, astfel acuzațiile de corupție în dosarul investigat de Direcția Națională Anticorupție au fost retrase. Împreună cu el, au mai fost implicate în cercetare alte trei persoane, suspectate de aceleași infracțiuni: abuz în serviciu și obținerea pentru sine sau altul a foloaselor necuvenite.

Vă reamintim, medicul din Timișoara a fost cercetat de DNA, fiind acuzat că ar fi influențat personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase să colecteze și să proceseze probe biologice în vederea depistării COVID-19, pentru firma la care deține acțiuni, în timpul orelor de lucru în cadrul instituției publice.

„În baza art. 396 alin. 5 Cpp rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cpp dispune achitarea inculpatului Musta Virgil Filaret, cercetat pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă prev. de art. 47 C.pen rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen” notează judecătorii de la Tribunalul Timiș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *