Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au fost martorii unei scene uluitoare în timpul patrulării lor obișnuite în după-amiaza zilei de vineri, în jurul orei 17:00, pe străzile orașului. Un bărbat a condus un autoturism fără permis, a trecut de mai multe ori pe roșu, a intrat pe interzis, iar într-un final în fața polițiștilor a vrut să dea vina pe prietenul lui pentru cele întâmplate.

Un autoturism de marcă Volkswagen, de culoare verde, a devenit subiectul atenției polițiștilor locali în momentul în care a fost surprins circulând pe Strada Lacului înspre Strada Banatul, încălcând semnificația clară a indicatorului “Accesul Interzis”. În ciuda semnalelor de oprire făcute de polițiști, șoferul nu s-a conformat și a accelerat, continuând deplasarea pe Bdul Dâmbovița. Situația a luat o întorsătură periculoasă când, la intersecția cu Banatul, autoturismul a virat dreapta pe culoarea roșie a semaforului, apoi a intrat brusc pe Strada Dreptatea, într-o zonă cu acces interzis, din nou.

Ulterior, autoturismul a fost abandonat de șofer pe Intrarea Petalelor, iar acesta și un pasager au fugit pe Strada Științei. Mai târziu, șoferul a fost identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Timișoara. El s-a prezentat la locul abandonării autoturismului alături de un prieten, susținând că el nu a condus mașina și că a venit cu un taxi.

Cu toate acestea, sprijinul venit din partea locatarilor din zona blocului în dreptul căruia a fost oprit autoturismul a contrazis aceste afirmații. Martorii au confirmat că bărbatul de 34 de ani a fost cel care a condus autoturismul.

Verificările în baza de date au arătat că bărbatul nu deține permis de conducere, fapt care a atras acuzația de conducere fără permis. Pentru infracțiunea săvârșită, bărbatul a fost predat unui echipaj al Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, care s-a deplasat la fața locului pentru a prelua cazul și a iniția procedurile legale.