Vești proaste pentru iubitorii mersului pe două roți din Timișoara. Societatea de Transport Public vrea să renunțe la acest serviciu oferite gratuit oamenilor pentru că… nu este profitabil.

Nouă ani, atât le-a trebuit autorităților din Timișoara să realizeze că proiectul implementat cu fonduri europene în 2015 nu este profitabil pentru oraș. În contextul în care mii de timișoreni folosesc zilnic bicicletele din sistemul „VeloTM”.

Cel care a pus gând rău acestui proiect este chiar directorul Societății de Transport Public din Timișoara care a avut o interpelare în ședința de plen a Consiliului Local: „Serviciul de biciclete, propunerea mea este ca STPT-ul să reneunțe la acest serviciu deoarece are venit zero, adică dumneavoastră ca și acționari cred că aveți interesul să vă diminuați pagubele.”

Replicile au venit imediat în ședință. Adrian Lulciuc și Dan Diaconu i-au cerut managerului STPT un studiu de impact sau un referat întocmit de angajații societății care să confirme cele spuse de el.

„Ajungem din nou ca oamenii care erau învățați să meargă cu bicieleta să se mute în mașină? Să facem din nou trafic în oraș?” a spus consilierul local Adrian Lulciuc.

Popunerea celor de la societatea de transport va fi supusă la vot în următoarea ședință de plen. Nimeni nu a precizat, însă ce se va alege de biciclete și de stații dacă acest proiect va trece.