Statuia lui I.C. Brătianu din Parcul Civic Timișoara este înconjurată de saci plini cu gunoaie. Statuia marelui om politic liberal Ion I.C. Brătianu ascunde gunoiul adunat din împrejurimi, iar imaginile vorbesc de la sine.

Alin Nica și Cosmin Tabără, liderii județeni și de municipiu ai Partidului Național Liberal au atras atenția asupra acesui subiect și cer răspunsuri și fapte din partea reprezentanților Primăriei Timișoara.

“Dacă nu se vede în poze, înseamnă că nu există. Acesta este principiul folosit de administrația Fritz pentru gestionarea temelor principale ale orașului. În pozele oficiale din social media, totul pare perfect, însă în realitate, gunoiul este ascuns, la propriu. Atrag atenția conducerii USR a Primăriei Timișoara să mai iasă din birouri și să intre, în prima fază, măcar la câteva zeci de metri de centrul orașului, pentru a vedea care este situația pe teren. Sacii de gunoi de la statuia marelui om de stat Ion I.C. Brătianu reprezintă o ofensă adusă nu doar orașului, ci istoriei românilor. În cazul în care domnul primar neamț nu știe, îi spun eu: memoria lui Ion I.C. Brătianu este strâns legată de unirea Banatului cu România, contribuția sa reprezentând piatră din temelia țării noastre”, a transmis Alin Nica, președintele PNL Timiș.

“Încă de la mijlocul lunii aprilie, am atras atenția colegilor din Primărie să taie iarba și să igienizeze de urgență Parcul Civic. Ulterior, la finele lunii mai, am făcut cereri și către SC Horticultura și către Biroul Spații Verzi, solicitând să se taie iarba și să se amenajeze spațiul verde. Este un parc aflat în plin centrul orașului, este un spațiu expus turiștilor, mai ales că suntem Capitală Culturală Europeană în acest an. Nu trebuie neglijat nici un metru pătrat din Timișoara, asemenea deficiențe dăunează imaginii municipiului nostru. Văzând imaginile de la statuia lui Brătianu mi-am dat seama încă o dată care este respectul celor de la USR pentru valorile istorice”, a spus Cosmin Tabără, președintele PNL Timișoara.

Primăria Timișoara nu a avut o reacție până în acest moment, însă o vom publica de îndată ce o vom primi.