Barometrul calității vieții din Timișoara, realizat de Universitatea de Vest și primăria din oraș au scos la iveală nemulțumirile și preferințele timișorenilor. 

Potrivit acestor date, doar 5,2% dintre repondenți sunt mulțumiți în totalitate de modul în care se circulă prin oraș. 8,2% sunt mulțumiți de starea clădirilor istorice și 7,9% consideră că starea drumurilor este foarte bună. 

De asemenea, 16,6% sunt total mulțumiți de pistele de biciclete, 14,9% de spitalele din Timișoara, 12,4% de starea trotuarelor și 11,8% de serviciile sociale oferite persoanelor cu dizabilități. 

Între problemele care au ieșit la iveală se numără și parcările, doar 12,9% dintre repondenți sunt mulțumiți de locurile de parcare din cartiere. 16,6% sunt mulțumiți de calitatea aerului și 13,8% consideră că Timișoara nu are deloc probleme la capitolul curățenie. 

Cu toate acestea, primarul Timișoarei, Dominic Fritz este optimist: “Timișorenii sunt fericiți cu orașul lor și cu propria viață. 65,7% dintre timișoreni consideră că Timișoara se îndreaptă într-o direcție bună. […] Timișoara e un oraș în care se trăiește bine. 83,50% dintre timișoreni cred că este ușor să îţi găsesţi un loc de muncă, 89,80% sunt mulțumiți de serviciul pe care îl au și 92,80% sunt mulțumiți de locuinţa în care trăiesc. Traficul auto și locurile de parcare rămân principalele probleme, dar înregistrăm o ameliorare față de anul trecut.”