alin nica

După decizia din Biroul Politic Național al PNL, președintele Consiliului Județean Timiș și fostul lider liberal din Timiș, Alin Nica a declarat că va candida pentru alegerile din 2024 la șefia CJT. Acesta a lăsat să se înțeleagă că ia în calcul o candidatură din partea Alianței Dreptei, compusă din USR, PMP și Forța Dreptei.

„Am fost sacrificat pentru PSD. […] Opțiunile sunt: Forța Dreptei, o candidatură independentă sau ceva de genul acesta. Am să analizez toate aceste opțiuni în perioada următoare și am să vin cu o decizie clară astfel încât cetățenii să știe, pentru că știu că așteaptă, cum să voteze și cei care mă susțin pe mine, să știe care este calea de urmat.

Alin Nica a declarat că nu crede că Alfred Simonis va candida din partea coaliției PSD-PNL la Consiliul Județean și dacă o va face, liberalul spune că nu are șanse de câștig.

„Mai bine îmi tăiam o mână decât să semnez candidatura domnului Simonis din partea PNL la Biroul Electoral Central și cred că ăsta este și motivul colegilor mei pentru că știau că nu am să fac acest gest obscen pentru liberalii din Timiș. […] Șansele domnului Simonis la CJ eu zic că sunt foarte mici, au scăzut chiar față de ceea ce puteau să fie înainte și haideți să vedem dacă va candida. Eu nu sunt așa de sigur că după toate aceste evenimente va avea curajul să intre în luptă” a adăugat Alin Nica.

Momentan, USR a anunțat candidatura lui Nicu Fălcoi pentru șefia Consiliului Județean Timiș, iar din partea Forței Dreptei, Claudiu Chira ar fi în cărți pentru județ. Cel mai probabil, în aceste zile se va tranșa candidatul din partea alianței formate din USR, PMP și Forța Dreptei pentru CJT, iar Alin Nica are șanse mari, spun surse politice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *