„Așa ar putea arăta stadionul Timișoarei!” – cu aceste cuvinte își începe postarea de pe Facebook, Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. Acesta a postat mai multe imagini (randări) realizate pe calculator de echipa de proiectanți despre cum ar putea arăta noua arenă din Timișoara, construită cu fonduri de la Compania Națională de Investiții.

Însă până ca timișorenii să se bucure de un meci de fotbal sau un concert grandios, trebuie să aștepte ani buni, deoarece vechea arenă „Dan Păltinișanu” nu are autorizație de demolare. Această decizie de a demola obicetivul trebuie să fie luată într-o ședință de Guvern care întârzie să apară.

„Suntem pregătiți pentru demolarea actualei arene și pentru pregătirea terenului. Așteptăm de la București hotărârile de Guvern promise ca să putem trece la treabă!” mai scrie Alin Nica.

Actualul stadion a fost închis publicului în 2022, după ce în timpul unui meci, noctura a cedat. De asemenea, o expertiză făcută de autoritățile județene în 2019, arată că structura este atât de degradată, încât nu se mai poate face nimic.

Noul stadion va fi construit cu aproximativ 140 de milioane de euro, bani de la CNI și o cotă parte Consiliul Județean Timiș. Va avea 32.000 de locuri și va fi al doilea stadion ca mărime din România, după Arena Națională din București.