Primăria Municipiului Timișoara anunță că finalizează lucrările de pe Alexandru Xenopol și Banul Severinului din în cartierul Ronaț. Investiția municipalității a prevăzut modernizarea carosabilului, amenajarea trotuarelor și a acceselor auto la proprietăți, lucrări la sistemul de canalizare menajeră, relocarea stâlpilor de iluminat stradal, relocarea unui tronson din rețeaua de alimentare cu gaz și realizarea unui sistem de canalizație tehnică pentru cabluri.

„Pe străzile Xenopol și Banul Severinului lucrările sunt gata, am trasat deja marcajele rutiere. Pe strada Mickiewicz mai avem încă de lucru, dar  și aici, jumătate din lucrare e gata. Mă bucur că am reușit să facem această investiție în Ronaț, unde am mai avut zone care cu greu le-am putut numi străzi. Pe timp de ploaie, era o aventură să te deplasezi pe aici”, a declarat primarul Timișoarei Dominic Fritz.

Valoarea totală a lucrărilor de modernizare este de 5,4 milioane de lei (TVA inclus), iar finanțarea este asigurată din bugetul local. Acum, Primăria continuă lucrările de modernizare a străzii Adam Mickiewicz.