Clanul Cârpaci, care ocupă vila istorică de pe Bulevardul C.D. Loga nr. 52 a solicitat Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) radierea dreptului de proprietate al Statului Român și administrarea Municipiului Timișoara. Cerea a fost respinsă.

De-altfel, foștii proprietari au solicitat într-o somație trimisă Primăriei Municipiului Timișoara suma de 1,8 milioane euro pentru a elibera clădirea ocupată ilegal. Pretind această sumă pentru așa-zise lucrări de construire făcute în clădire de-a lungul timpului. Somația include și oferta de a vinde municipiului clădirea pentru 5 milioane euro. 

„Bineînțeles că nu ne lăsăm șantajați și nici nu dăm bani unor penali. Această clădire aparține Timisoarei și vom face grădiniță aici. Vila a ajuns în anii 90, prin manevre dubioase în mâna clanurilor, care așa au păstrat-o ani de zile. Bineînțeles că nu mă aștept ca acum să iasă de bună voie din casă. Sigur vor continua să arunce tot felul de petarde, la fel cum e cazul și celor care ocupă terenuri abuziv pe malul Begăi. Sunt pregătit pentru această luptă, mă bazez pe o echipă curajoasă și bine pregătită și vom merge până la capăt”, a spus primarul Dominic Fritz.

Reamintim ca imobilul de pe Bulevardul C.D. Loga nr. 52 a fost recâștigat de Primăria Municipiului Timișoara, după ce încă din 2016, fosta administrație a făcut diligențele necesare, acum a fost intabulat în patrimoniul statului.

Acum, municipalitatea urmează să evacueze prin Ordonanță Președințială persoanele care o ocupă ilegal, dar nu se știe când.