Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, județul Timiș, au intervenit într-un caz de tentativă de trecere ilegală a frontierei. Patru cetățeni străini au fost depistați în apropierea localității de frontieră Jimbolia, la aproximativ 150 de metri de linia de demarcație, încercând să treacă fraudulos frontiera în Serbia.

Cei patru cetățeni, cu cetățenie din Nepal, au fost inițial intrați legal pe teritoriul României, în baza unor vize de muncă. Cu toate acestea, au fost surprinși în încercarea lor de a traversa ilegal frontiera în direcția Serbiei, cu scopul declarat de a ajunge în vestul Europei.

În urma intervenției polițiștilor de frontieră, cei patru cetățeni străini au fost conduși la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. Aceștia au fost identificați ca având vârste cuprinse între 29 și 39 de ani și au fost supuși interogatoriului oficial.

Conform declarațiilor oficiale, cetățenii străini și-au recunoscut tentativa de trecere ilegală a frontierei și au furnizat informații despre itinerariul și intențiile lor. Autoritățile desfășoară în prezent cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

La finalizarea cercetărilor, vor fi luate măsurile legale corespunzătoare în funcție de concluziile și probele adunate în urma investigațiilor.