Miercuri, la ora 10, timp de câteva minute, au sunat alarmele din Timișoara care anunță populația în cazul unei situații de urgență. Acestea s-au auzit în mai toate zonele orașului, cu precădere în zonele de importanță strategică. 

Din fericire, a fost vorba doar de un exercițiu pe care autoritățile l-au derulat și anii trecuți și care acum, în contextul războiului de la graniță și al cutremurelor se dovedește din nou eficient. Astfel, în fiecare lună, în ziua de miercuri, la ora 10 vor răsuna alarmele în toate orașele mari ale României. Cu ajutorul acestui exercițiu, spun autoritățile, se pot face verificări ale sistemului de alertare a populației și se pot repara eventualele defecțiuni. 

“Pe timpul simulărilor vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților. În perioada vizată, locuitorii din județul Timiș vor auzi semnalul „alarmă la dezastre”, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele” transmit reprezentanții ISU Timiș.