Este a 3-a zi de grevă generală, iar în Timiș, la fel ca la nivel național, un număr mare de profesori nu intră la ore. În acest context, în multe școli, procentul profesorilor greviști este de 80-90%, iar conducerile unităților de învățământ au transmit părinților să își țină copiii acasă pentru a nu se crea haos. 

Nu de aceeași părere este și inspectorul școlar general Aura Danielescu. Aceasta a transmis un mesaj ferm directorilor de școli din Timiș: 

“Le transmitem colegilor directori că nu e firesc să trimită copiii acasă și nici să le spună să nu îi aducă la școală. Este adevărat că pot exista situații, în școlile cu un procent mare de colegi în grevă sau unde toți sunt în grevă, să fie lipsiți de protecție în mediul școlar, copiii. Le-am solicitat să comunice situația colegilor aflați în grevă, numeric și a celor, care pot supraveghea copiii. Dar, acolo unde sunt în grevă 94% din colegi și peste 2000 de copii în școală…este firesc ca părinții, după ce primesc aceste informații, să decidă cum este mai bine pentru copiii lor” transmite Aura Danielescu. 

Greva profesorilor continuă după ce sindicatele nu su ajuns la o înțelegere cu Executivul în privința salarizării. Sindicaliștii sunt hotărâți să continue greva până când cerințele lor vor fi îndeplinite.