Un nou proiect pentru construirea unui skatepark în Timișoara, rezultat din colaborarea dintre Primăria Municipiului și membrii comunității locale, este pregătit să fie donat orașului. Firma SUBCONTROL SRL a elaborat documentația în urma consultării cu entuziaștii sporturilor urbane, iar aceasta va fi supusă la votul consilierilor locali.

Proiectul include trei zone distincte: un skatepark propriu-zis, o zonă de cățărare cu o scenă pentru evenimente și o zonă de pumptrack. Conceptul a fost dezvoltat în colaborare cu AnonimTM și membrii comunității underground din Timișoara, în conformitate cu nevoile locale ale skaterilor, bikerilor și rolerilor.

Echipat cu diverse facilități adaptate pentru toate nivelurile de experiență, inclusiv rampe înclinate mici, rampe de lansare, scări, piramide și bazinuri adânci, noul skatepark va oferi și o zonă de tip bowl, iluminat public, căi de acces, zone verzi și locuri de relaxare. Zona de cățărare va putea găzdui festivaluri de muzică și alte evenimente. Amplasat în Parcul Central, acesta va fi capabil să organizeze competiții oficiale și va acoperi aproximativ 4.250 de metri pătrați.

Documentația proiectului a fost aprobată și a primit toate autorizațiile necesare pentru a începe construcția. Următorul pas este lansarea licitației pentru lucrările de proiectare și execuție. Costul total este de 15.004.943,84 lei, TVA inclus, finanțat din bugetul local, iar termenul de finalizare este de 12 luni de la începerea lucrărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *