Un val de aer polar a ajuns în România, iar oamenii au trecut de la vremea de primăvară, la cea de iarnă autentică. În vestul țării au fost diferențe de temperatură de 15 grade de la o zi la alta, iar acestea ne pot afecta serios sănătatea, atrag atenția medicii.

În weekend au fost 14 grade la Timișoara, iar oamenii erau deja cu gândul la primăvară, însă luni dimineață temperaturile au început să scadă sub zero grade, iar plaoia a fost înlocuită de ninsoare.

Medicii atrag atenția că vârstnicii, copiii și bolnavii cronici sunt cei mai afectați de schimbările bruște de temperatură.

„Mai ales pacienții care suferă de boli cronice trebuie să fie foarte atenți cu privire la ieșitul pe astfel de vreme. Mai ales cei care sunt cu patologie cardiacă, pacienții hipertensivi, cei cu cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă, pacienții cu afecțiuni pulmonare, toți sunt afectați de aceste schimbări bruște ale temperaurii” a declarat Mihai Grecu, medic șef UPU Smurd Timișoara

Meteorologii nu au vești bune. Toată săptămâna se vor înregistra în majoritatea timpului temperaturi negative, iar noaptea vremea va fi chiar geroasă.