Locuitorii din partea de vest a României au avut parte de un spectacol pe cer, în noaptea de sâmbătă spre duminică. 

La miezul nopții, în jurul Lunii, locuitorii din vestul țării au putut observa un fenomen numit halou sau aură/ inel luminos. Unii îi mai spun curcubeul Lunii.

„Fenomenul de halou se formează cel mai adesea atunci când lumina trece prin nori înalți de tip Cirrus și Cirrostratus. Aceștia sunt prezenți și în fața unui front atmosferic, care aduce o schimbare a vremii și, frecvent, precipitații și intensificări ale vântului” spun cei de la meteoradar.ro 

Haloul este de asemenea, un fenomen optic de formă inelară sau de arc, care apare datorită reflexiei sau refracției luminii pe cristalele de gheață din nori. 

Intensitatea haloului depinde de mărimea particulelor de gheață sau apă care le provoacă. Este cunoscut sub numele de „coroana”, dar nu trebuie confundat cu gazul subțire luminos împrăștiat care reprezintă coroana proprie a soarelui. Fenomenul prevestește în următoarele 48 de ore vreme rea, spun meteorologii, vânt puternic, ploi puternice sau temperaturi foarte scăzute, conform directmm.ro.