Dezastru ecologic în localitatea Nădrag din Timiș. După ce săptămânile trecute, edilul din localitate s-a plâns că reprezentanții Consiliului Județean nu se ocupă de șoseaua de acces în localitate, cei de la județ au trimis echipa de control care a descoperit tăieri masive de pădure. Desigur, acest aspect a fost ignorat de Liviu Muntean, primar din Nădrag. Interesul său a fost acela de a se plânge că drumul este plin de gheață. În timpul controlului, cei de la CJ au descoperit că gheața produsă pe șosea vine de la exploatările de lemn din zonă care, potrivit acestora nu ar respecta legea.

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, a fost și el la fața locului într-o vizită neanunțată și a descoperit că firma care exploatează lemn în zonă aduce prejudicii drumului județean. Practic, șoseaua era acoperită de noroi, de arbori, iar mastodonții cu lemne au dus la crăparea asfaltului în mai multe locuri. Ba mai mult, rigolele de scurgere a apei erau pline cu resturi lemnoase și crengi.

„În caz de urgență o ambulanță nu poate trece pe acolo. Poliția Națională nu ne-a informat că sunt lemne care stau pe marginea drumului și nici Primăria Nădrag nu ne-a semnalat că există un pericol real pentru cetățeni. Am mers personal la fața locului să văd despre ce este vorba. Am observat dealuri întregi defrișate masiv, fapt care ne îngrijorează pentru că județul Timiș are doar 12% suprafață acoperită cu păduri” declară Proteasa.

Garda Forestieră și Prefectura Timiș au fost sesizate în scris de reprezentanții Consiliului Județean Timiș. Pentru newsvest.ro, șeful de control al Gărzii Forestiere a declarat că au fost mai multe plângeri ale locuitorilor din zonă în ceea ce privește exploatațiile forestiere, însă de fiecare dată când echipa s-a deplasat la fața locului nu a găsit nicio problemă. Acum, se pare, autoritățile vor lua în serios această problemă și vor înteți controalele.